top of page

GEHOOR BIJ KINDEREN

KINDERAUDIOMETRIE

Bij jonge kinderen vanaf ongeveer 4 jaar kan op een speelse manier een inschatting van de gehoordrempels gemaakt worden. Aan de hand van kinderaudiometrie wordt het gehoor op de meest essentiële frequenties in kaart gebracht. Hierbij is enige concentratie en medewerking van het kind vereist.

SPELAUDIOMETRIE

Wanneer een kind nog te jong is, of onvoldoende medewerking levert, wordt het reactie- en localisatievermogen voor geluiden op een subjectieve manier getest. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speelgoed en kindvriendelijk geluidsmateriaal.

HOORTOESTELLEN EN -HULPMIDDELEN

Voor kinderen bestaan er aangepaste hoortoestellen. Deze zijn schok- en waterbestendig en komen in verschillende leuke kleurtjes. Er kunnen zelfs kleine accessoires zoals stickers aan toegevoegd worden om het hoortoestel kindvriendelijk te maken. 

Een hoortoestel kan in veel situaties het gehoorverlies opvangen, maar sommige situaties blijven uitdagend. Denk maar aan een rumoerige klas of turnles. Hiervoor bestaan extra hulpmiddelen zoals microfoons die door de leerkracht/ouder/coach/... gedragen  kunnen worden om extra spraakverstaan te verzekeren. 

PLAATSBEZOEKEN

Als audioloog kom ik ook langs in de klas, aan huis, of in de sportclub om de moeilijkheden voor het kind in kaart te brengen. Hierbij sta ik ook ter beschikking van de leerkracht/coach/ouder om hen bij te staan in het hoortraject van het kind.

Kinderaudiometrie: Informatiebronnen
441370955_770393264920858_6113045742625081570_n.jpg
Kinderaudiometrie: Afbeelding
bottom of page