top of page
Gelukkige vrouw

Ons gehoor

Onze oren en hun werking zitten complex in elkaar. Voor wij elkaar kunnen verstaan heeft het geluid al een hele weg afgelegd van onze oren naar onze hersenen. Wat vele mensen onderschatten is het verschil tussen horen en verstaan. Het zou kunnen dat je de deurbel nog wel hoort, maar weinig begrijpt van wat je gesprekspartner te vertellen heeft. Dit kan vermoeiend zijn en veel mensen raken hierdoor geïsoleerd. Een hoortoestel kan hier in de meeste gevallen een goede hulp bieden en de luisterinspanning verlagen. Voor een persoonlijk advies maak je best een afspraak. We overlopen wat jouw belangrijkste obstakels zijn als het gaat over horen en begrijpen, we doen een uitgebreid gehooronderzoek waarvan ik de resultaten graag verduidelijk aan de hand van de praktijk en herkenbare situaties. We bekijken samen of een hoortoestel voor jou de oplossing kan bieden.

Image by Ben Mullins

Gehoorscreening

Denk je minder goed te horen of heb je een voorschrift voor logopedie nodig? Wil je graag een gedetailleerd nazicht van jouw gehoor? Ik bekijk graag de status van jouw gehoorgang en trommelvlies en voer de gewenste testen uit. Een basis gehoortest is trouwens gratis! Ik leg je graag de resultaten uit. Wens je een uitgebreide screening waarbij we ook jouw spraakverstaan in stilte en in lawaai nakijken, is dit eveneens mogelijk.

Image by Mark Paton

Proef met hoortoestellen

Voor je effectief een hoortoestel aanschaft, is er een vrijblijvende proefperiode. Je kan verschillende apparaten uitproberen gedurende enkele weken zodat we het hoortoestel vinden dat het best bij jou en je luisteromgeving past. Het toestel wordt door mij ingesteld om jouw specifieke gehoorverlies zo goed als mogelijk te compenseren. Beslis je om na de proef toch niet over te gaan tot aankoop? Geen enkel probleem! 
Na een gehooronderzoek en voorschrift van een NKO-arts kan je overgaan tot een weloverwogen aankoop van een hoortoestel.

Hearing Aid_edited.jpg

Bijregeling en onderhoud

Wanneer je een hoortoestel hebt aangekocht kan je wanneer je hier nood aan hebt langskomen voor een bijregeling. Ik meet opnieuw de status van je gehoor en pas indien nodig de instellingen van het apparaat hier op af. Zo blijft jouw hoortoestel afgestemd op jouw gehoor en kan het jou optimaal ondersteunen. 

Ik kijk ook graag de hoortoestellen zelf eens na. Ik geef het een grondige reiniging en vervang de onderdeeltjes die  aan vervanging toe zijn. Zo garanderen we een maximale levensduur van je toestellen. 

Werkt je hoortoestel plots niet meer? Dringend hulp nodig? Neem telefonisch contact contact op en ik sta voor je klaar. 

Small and discrete._edited.jpg

Prijskaartje hoortoestellen

De hoortoestellen van tegenwoordig kunnen al heel wat en bevatten hoogstaande technologie. Hier hangt uiteraard een prijskaartje aan vast. Hoeveel dit precies is, hangt af van jouw wensen. Ieder mens is anders en ook ieders luisternoden zijn verschillend. We kiezen samen welke technologische klasse van een toestel het best bij jouw levensstijl past. Je kan ook verschillende technologieklassen uitproberen tijdens de proefperiode. In de prijs van jouw hoortoestel zit naast het hoorapparaat zelf een onderhoudskit en 5 jaar gratis onderhoud en bijregelingen door mij. Bovendien komt de mutualiteit ook een heel stuk tegemoet!

20220318_121152_edited.jpg

Doppen op maat

Voor het optimaal beschermen van jouw oren ben je aan het juiste adres. Dopjes op maat zijn er voor verschillende doeleinden. Wil je zonder zorgen naar een festival, of werk je in een lawaaierige omgeving? Ga je regelmatig zwemmen of heb je buisjes laten plaatsen? Wil je in alle rust kunnen studeren of werken? Kan je door geluiden maar geen slaap vatten? Kom langs voor doppen op maat! Ik neem een afdruk van jouw gehoorgang en bespreek samen met jou welke dop het best bij je situatie past. Er is keuze tussen verschillende materialen, kleuren, dempingswaarden, ...

Image by Mark Paton

Tinnitus

Tinnitus of oorsuizen is een vaak voorkomende, maar zeer onderschatte problematiek. De impact ervan is ook bij iedereen verschillend. Een luisterend oor kan vaak voor geruststelling zorgen. Je bent niet alleen en bovendien zijn er oplossingen mogelijk! Alles is afhankelijk van wat jouw tinnitus triggert of erger maakt. Tijdens de consultatie doen we een tinnitusanalyse. Dit houdt in dat we nagaan hoe de tinnitus klinkt, of welke frequentie van jouw gehoor hij ligt, hoe luid hij klinkt, welke impact het heeft, ... Naast het klinische werk sta ik je bij in de aanpak van de tinnitus waarbij we verschillende wegen op kunnen, afhankelijk van wat bij je past.

Diensten: Diensten

Openingstijden

Mediplus Bornem ​

  • wo: 12u - 17u

Potaardestraat 84, Lebbeke

  • ma: 14u - 18u30

  • vrij: 14u - 18u30

  • zat: 14u - 17u

Huisbezoeken (regio Buggenhout, Dendermonde, Puurs-Sint-Amands)​

  • elke weekdag, moment in samenspraak

Bureau met Stethoscoop
Diensten: Openingstijden
bottom of page